Tegneseriens Dag ble i Norge innstiftet av Norsk Tegneserieforum (NTF) i 2005. Internasjonalt er dagen langt eldre. Denne dagen gir forlag i USA bort gratis tegneserier for å få flere til å lese tegneserier. Her i landet er det ingen slik tradisjon, men det ble laget gratisblader i regi av NTF i 2005 og 2006. Det har også vært en rekke foredrag og utstillinger på denne første lørdagen i mai rundt omkring på norske folkebibliotek og skoler.

NTF bistår alle som ønsker å feire dagen. Ta kontakt så vi kan legge arrangementet ditt inn i kalenderen for 2018. Vi kan tilby pakker med tegneserietidsskriftet Bobla samt forslag til temaer og navn på tegneserievitere, forfattere og tegnere som kan holde foredrag eller arrangere tegneseriekurs.

HISTORIKK

2005 Dette første året ble det både trykket et spesialnummer av Bobla 2/05 "Det er typisk norsk å lese tegneserier"  i 20.000 eksemplarer pluss en fin plakat.  Det var arrangementer i Bergen, Brandbu, Oslo, Sarpsborg og Trondheim. Kjente serieskapere tegnet og fortalte, paneldebatter, intervjuer, signering, quiz, utstillinger, mangakafe m.m.

2006 Også dette året ble det trykket spesialnummer av Bobla 2/06 "Klassikerne kommer" i 15.000 eksemplarer. Arrangementer i Bergen, Brandbu, Bærum, Oslo, Kristiansand, Sarpsborg, Stavanger og Trondheim som inkluderte alt nevnt over.

I de følgende år har det ikke blitt utgitt egne blader eller blitt laget plakater, men det har vært en rekke arrangementer i regi av bibliotek og Tegneseriemuseet i Brandbu og Oslo.