Tegneseriemuseet

Telefon: 99 444 567 - Rosendalsvegen  5 - 2760 Brandbu


Enkeltbillett 200,- kr. Barn/ honnør/ grupper fra fem personer 100,- kr

Billetten gir fri adgang til alle utstillingene og anledning til å delta i premiekonkurranser.

I tillegg får du en gavepakke med tegneseriebok, Bobla og andre tegneserier.


Museet ligger kun 75 km nord for Oslo på Hadeland, kjør riksvei 4.

Det går buss fra Oslo til Brandbu skysstasjon (126 Dokka).

Regnfrie sommerdager er Gjøvikbanen til Jaren stasjon et alternativ om du ønsker en tur på gangvei en halv mils vei.

 

E-post: post@tegneseriemuseet.no

Åpent hele året alle lørdager og søndager kl. 14 – 17

(Bortsett fra julaften, nyttårsaften og tilsvarende røde dager)

+ fra 20. juni – 20. august også onsdag, torsdag og fredag kl. 14 -17.

Utenom ordinær åpningstid mottas grupper efter avtale fra 2.000,- kr..


Foreningen Tegneseriemuseet står for driften. Ønsker du å vite mere?

Besøk oss på Tegneseriemuseet (Vennene).

Tegneseriemuseet er samlokalisert med det største biblioteket for barnebøker, billedbøker, spill, spenningslitteratur, reiseskildringer, fantasy og humorbøker som er åpent for almenheten i Norge: Leseland  Andre museer i huset er Lekemuseet , Modelljernbanemuseet og Radiomuseet samt at Donaldistene og Pirayaklubben i Norge har egne utstillingsrom i museet.

Eiendommen driftes av Riksmuseene AS.


Utstillingsarealet utgjør totalt tusen kvadratmeter med over 200.000 bøker, tegneserier, leker, spill og annet i opplevelsesrom som bringer deg til andre tider og steder. Radiohistoriske og avishistoriske utstillinger. Jernbanerom og leketøy. Det gamle avishuset Hadelandsgården er blitt en tidsmaskin. Museet er unikt i nasjonal og nordisk sammenheng.




CENTRE NATIONAL DE LA BANDE DESSINEE EN NORVEGE

ouvert toute l'annee samedi et dimanche 14 – 17.

+ 20de juin – 20de auguste aussi ouvert mercredi, jeudi et vendredi 14 - 17.

COMIC-KUNST MUSEUM NORWEGEN

offen das ganze Jahre Samstag und Sonntag am 14 – 17 uhr.

+ 20. juni – 20. august auch Mittwoch, Donnerstag und Freitag am 14 - 17 uhr.

MUSEUM OF COMIC ART NORWAY

open all year on saturday and sunday from 2 p.m. to 5 p.m.

+ In the summer (20. juni to 20. august) also open wednesday, thursday and friday from 2 p.m. to 5 p.m.




Stiftet 1996 av Norsk Tegneserieforum (NTF), basert på samlingene fra Tegneserieakademiet (1970) og Det nasjonale Tegneseriearkivet (SPROING-arkivet fra 1986).

Den faste utstillingen består av et stort antall tegneserieoriginaler av norske og utenlandske tegnere og serieskapere. I glass-skap er det utstilt 777 norske tegneserier med bibliografiske opplysninger. I tillegg finner du ca. 2.000 objekter knyttet til tegneseriemediet og 10 "rom" gir liv til kjente seriefigurer, blant annet:


- Skrue McDucks ytre og indre kontor med hvelvdør og installasjonen "Tidsanden".

- Pirayaklubben med unike tilbud til de besøkende. Alle svindleres far regjerer her med bar, casino og pirajafisken Ernst.

- Vannrommet med "levende" fisk presenterer vann brukt som tema i tegneserier gjennom tidene.

- Petter Smarts verksted med utallige oppfinnelser.

- Maritimt bibliotek med statuen av kaptein Haddock og Tintin-byste. Her finner eksperter et utall gjenstander fra albumene.

- Leserommet. På veggene henger informasjon om historiske tegneserier og tegneserieskapere samt tegninger og tegneserieoriginaler. Gammelt avisproduksjonsutstyr finner du også her, som et minne fra den gang bygningen huset avisen Hadeland.

- Westernhjørnet. Stedet for den som husker Vill Vest, Kaptein Miki, Sølvpilen og Texas. Westernhjørnet inneholder såvel serier og leker som ekte gjenstander fra "Det ville vesten", selv marterpælen er på plass, (men den er ubrukt så langt...)

- Peter Haars store Andeby-bilde fra Vestbanestasjonen i Oslo.

- Deinboll-utstillingen. Tore Deinboll er det beste eksempelet i Norge på kunstneren som serieskaper. Hver rute er først laget som små håndkolorerte miniatyr-malerier, etterpå er sidene satt opp og rutene tegnet på nytt. Han var svært opptatt av korrekte farger, og var den første i Norge som brukte ståltrykk for å oppnå et godt resultat. Spesielt er det sterke politiske engasjementet som ligger bak de fleste av seriene. Han tegnet på 1930-tallet fire fullstendige serier "Den evige ilds land", "Petter får en oppgave i livet", "Petter Framgutt"og "Halmrose & Co."

- Iskaldt rom. Besøk den gamle heksa, kjent fra utallige "Iskalde Grøss", i hennes hule. Hør de gamle grøsserne igjen og hils på gamle gufne kjente. Bli kald på ryggen. Gå inn på eget ansvar.

- Fantomets hodeskallegrotte. Sitt på Hodeskalletronen mens Fantomet leser i krønikene og hører på radio i Krønikerommet. Titt inn i det lille skattkammeret. Se modellutstillingen sendt inn av leserne.

- Sumpleiren. Hils på Billy, Otto og general Halvspenn som blåser det meste en lang marsj utenfor avishusets gamle tilfluktsrom som inneholder Det nasjonale Tegneseriearkivet. Billy er et av de mest populære oversatte tegneseriebladene i Norge. Mort Walker startet selv opp verdens første tegneseriemuseum i USA og det første internasjonale tegneseriemuseet.

- Tegnesalen. 7 tegnebord og 3 store lysbord. Ferdige tegneserier kan enten settes opp til allmenn beundring på veggtavlen, settes i permer eller tas med hjem.